مانتي يا اين كه منتي يكي خوراكيهاي پربيننده در آشپزي افغانستان , قفقازي , آسياي مركزي , اويغوري , حجازي و تركي است . اين طعام كه در آن از گوشت چرخ كرده گوسفند , پياز , سير , گشنيز و فلفل سياه , روغن و رب گوجه خارجي به كارگيري مي گردد و در كاسه منحصر ميچينند در بخار آب پخته ميگردد و معمولاً با ماست يا اين كه چكه ( كشك ) صرف مينمايند .
در حالتيكه تا به درحال حاضر اين خوراك را طعم نكرده ايد ميتوان با اطمينان اعلامكرد كه شما يكياز لذيذترين غذاهاي تركيه طعم نكرده ايد اما نگران نباشيد چون ما دراين بخش از تارنما شمارا با نحوه تهيه و روش پختن مانتي آشنا خوا هيم كرد .
مواد اضطراري :
سه استكان آرد
يكي تخم مرغ
يكي پياز
250 گرم گوشت چرخ كرده
يك قاشق طعام خوري كره يا اين كه روغن نباتي
يك قاشق طعام خوري رب گوجه خارجي
ماست موسير
آب
فلفل سياه
فلفل قرمزرنگ
نمك
نعناع
سماق
روش تنظيم
1 . پياله نسبتا بزرگي برداشه و به داخل آن سه استكان آرد , يكي تخم مرغ , يك قاشق مربا خوري نمك و يك استكان آب ولرم ريخته و نيز مي زنيم تا خميري يك پارچه نتيجه ها شود .
2 . در پياله ديگر يكي پياز رنده شده , 250 گرم گوشت گوشت چرخ كرده , فلفل سياه , فلفل قرمز رنگ و نمك با نيز ادغام ميكنيم
3 . خميري را كه از سطح قبلي فراهم كرده بوديم را به دو نصيب معادل تقسيم كرده و هركدام از خمير ها را وردنه مي كنيم تا گشوده خيس شوند بعد از آن خمير هاي گشوده شده را در محلي مطلوب پهن كرده و با استعمال از خنجر خمير را به صورت مربع هاي كوچك برش ميدهيم .
بر روي خمير هاي كوچك مربعي اندازه پاره اي گوشت نهاده و آن گاه كناره هاي خمير را با استعمال از انگشت به يكديگر ميچسبانيم .
4 . مانتي هاي خميري را به بازه زماني 20 دقيقه داخل پياله دارنده آب در حالا جوش ريخته و آب پز ميكنيم .
5 . در يك تابه يك قاشق خوراك خوري كره يا اين كه روغن نباتي را آب كرده و به آن يك قاشق خوراك خوري رب گوجه خارجي بيش تر مي كنيم . آنگاه اين سس را بر روي مانتي ها كه در اكنون آب پز شدن مي باشند ريخته و به دوران پنج دقيقه ديگر نيز مي زنيم .
6 . مانتي ها مهيا شده را به ظرف غذا ريخته و بر روي آن پاره اي دلخواه ماست موسير , نمك و سماق طولاني تر مي كنيم .
مانتي هاي خوشمزه مهيا ميباشند , گواراي وجود